Atributiile ANSIT preluate de catre ANT

Atributiile Autoritatii Nationale pentru Tineret vor fi extinse prin preluarea gestionarii programelor comunitare pentru tineret de la Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, a decis Guvernul in sedinta de ieri.

Preluarea gestionarii programelor comunitare pentru tineret de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret este in conformitate cu observatiile si propunerile Comisiei Europene. Prevederile incluse in Hotararea adoptata de Guvern sunt necesare si in scopul redeschiderii si redimensionarii cooperarii cu Comisia Europeana pentru programul “Tineret”(Youth), care este suspendat in momentul de fata, pentru Romania.

Potrivit actului normativ, Directia pentru cooperare europeana in domeniul tineretului EUROTIN si reteaua de tineret EURODESK au fost transferate din structura Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) in structura Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT).

De asemenea, au fost transferate la Autoritatea Nationala pentru Tineret posturile, personalul si bugetul Directiei pentru cooperare europeana in domeniul tineretului EUROTIN si ale retelei de tineret EURODESK.

ANT va avea atributii si in acreditarea de persoane juridice pentru organizarea de tabere pentru copii, studenti si tineri, in gestionarea de programe, activitati si servicii destinate copiilor si tinerilor, precum si organizarea de evenimente pentru acestia. De asemenea, va putea promova mobilitatea tinerilor in spatiul european.

Autoritatea Nationala pentru Tineret este o institutie cu personalitate juridica, aflata in subordinea Guvernului si finantata prin bugetul Cancelariei Primului-Ministru.

Sursa: , Biroul de presa al Guvernului Romaniei, 3 martie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.