Bani pentru consultanta fermierilor

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va sprijini fermierii care vor dori consultanta pentru proiecte de dezvoltare rurala. Ministerul va asigura plata integrala a consilierii.

“Furnizarea de servicii de consiliere si consultanta pentru fermieri” este o masura din cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru 2007-2013 care vizeaza acordarea de servicii de consiliere si consultanta gratuita pentru imbunatatirea competitivitatii sectorului agricol prin ameliorarea gestionarii durabile a exploatatiilor agricole in vederea cresterii performantelor acestora.

Participarea la licitatii va fi deschisa tuturor furnizorilor de consiliere si consultanta, respectiv entitatilor publice sau private eligibile. Persoanele fizice sau juridice care doresc sa se inscrie in programul administrat de Ministerul Agriculturii trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii de eligibilitate ca si solicitantii de fonduri structurale.

Suma medie pentru furnizarea de servicii de consiliere si consultanta pentru fermieri suportata de minister va fi de aproximativ 400 euro, aceasta putand urca pana la 650 euro/fermier in functie de complexitatea proiectului.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.