Bani europeni pentru evaluarea strategiei de dezvoltare a municipiului Alexandria

Proiectul “Evaluare Ex-Ante a Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Alexandria” – PHARE 2005 a fost lansat oficial pe 9 ianuarie, in orasul resedinta de judet.

La eveniment au participat reprezentanti ai Primariei, consilieri locali, sefii unor institutii publice, ziaristi. De asemenea, au fost prezenti reprezentantii firmei cu capital romano-irlandez GEA Strategy Consulting SA Bucuresti, care deruleaza acest proiect, cu o valoare de circa 40.000 de euro, printr-o finantare asigurata in cea mai mare parte de UE.

Jim Fitzpatrick, director al firmei, a precizat, intre altele, ca strategia de dezvoltare economico-sociala a municipiului Alexandria, adoptata in Consiliul Local dupa mai multe dezbateri publice, “are nevoie de o evaluare, de certificare, pentru a putea fi puse, apoi, bazele accesarii fondurilor structurale, in cadrul politicii generale a UE de reducere a disparitatilor”. In procesul de auditare, strategia va putea fi imbunatatita, inclusiv in ceea ce priveste ordinea prioritatilor.

Proiectul se deruleaza in perioada ianuarie-martie 2008 si are ca finalitate adaptarea strategiei municipiului la nevoile reale identificate la nivelele socio-economic, comunitar si de dezvoltare urbana, in concordanta cu posibilitatile de finantare din surse proprii, fonduri europene si de la bugetul de stat.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.