Baile Olanesti deruleaza proiecte de peste 5 milioane de euro

Baile Olanesti, proiect, fonduri PHARE, turism, statiune, finantare, investitii

“Statiunea pe care o administrez, pot sa spun ca este perla turismului din judetul Valcea. Acum, dar dupa ce se vor incheia proiectele pe care le am in diferite faze de executie, cu adevarat Olanestiul va insemna si mai mult decat inseamna astazi”, a declarat Ciuca.

Primaria are contractat un credit de aproape 3,3 milioane de euro, fonduri Phare, insemnand constructia unei noi baze de tratament, a unei parcari cu peste 200 de locuri si a unui bazin acoperit cu apa sulfuroasa. In aceeasi suma sunt incluse reabilitarea a doua alei si doua strazi.

“Pentru promovarea turistica, am accesat 240.000 de euro insemnand realizarea unui site, brosuri, reviste de publicitate, CD-uri si nu in ultimul rand publicitate media”, a spus primarul din Baile Olanesti.

Din punct de vedere social, problema chiriasilor din casele nationalizate este in curs de rezolvare, prin construirea unui bloc de locuinte, in valoare de 1,5 milioane de euro.

“In aceste apartamente vor locui atat cei care au fost evacuati din casele nationalizate, cat si tineri cu venituri reduse”, a precizat Ciuca.

Suma de 240.000 de euro, primaria din Olanesti ii are investiti in reabilitarea caminul cultural din localitatea suburbana Cheia. Tot in aceasta localitate, Consiliul Judetean a promis ca in cel mai scurt timp va asfalta drumul care duce spre cele doua schituri Iezer si Pahomnie.

Statiunea Baile Olanesti se afla la 20 de kilometri de Ramnicu Valcea, pe firul raului caruia ii poarta numele, la poalele muntilor Capatanii, are in patrimoniu 25 de izvoare medicale minerale, iar, in ultimii 20 de ani, ansamblurile hoteliere, pensiunile turistice au diversificat arealul zonei care este de altfel cunoscuta atat pentru tratamentul balneologic, cat si pentru imediata vecinatate cu trei lacasuri vechi de cult: Iezer, Pahomnie si Patrunsa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.