Timis: Primariile in cursa pentru fonduri europene

Autoritatile locale din Timis incep sa invete sa foloseasca fondurile europene prin intocmirea de proiecte. Doua administratii locale – Deta si Ghilad – au fost declarate castigatoare in cadrul concursului de proiecte “Program de Modernizare a Administratiei Publice”, prin care se intentioneaza dotarea si instruirea personalului care activeaza in cadrul Serviciului de Voluntari pentru Situatii de Urgenta.

Pentru proiectul “Program de Modernizare a Administratiei Publice” termenul limita de depunere a dosarelor a fost luna august. Programul vizeaza atribuirea de fonduri europene pentru modernizarea diferitelor sectoare ale administratiilor locale. Desi din Timis au fost depuse aproximativ 20 de proiecte, castigatoare au fost declarate cele ale Primariilor Deta si Ghilad. Fiecare administratie va primi 120.000 de euro, bani cu care vor cumpara echipamente si vor dota corespunzator acest serviciu.

Din fondurile primite vor fi cumparate o autospeciala, patru barci din cauciuc, doua sirene, doua grupuri electrogene, patru motopompe. De asemenea, cei 31 de voluntari din Ghilad care actioneaza in cadrul acestui serviciu vor fi dotati cu echipament pentru interventii in caz de necesitate, dar vor fi si instruiti asupra modului in care trebuie sa actioneze in cazul unor situatii-limita. Tot in cadrul proiectului, se vor derula o serie de campanii de prevenire si educare cu copiii din scolile comunei si vor fi editate mai multe pliante informative pentru a fi distribuite locuitorilor.

Sursa: Timpolis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.