Olandezii vor instrui angajatii din Primaria Medias si in 2008

Municipalitatea medieseana a implementat pe parcursul anului 2007 in colaborare cu partenerii olandezi din Skarsterlan, un proiect constand in trainninguri pentru angajati.

Rezultatele acestui proiect au fost neasteptat de bune si astfel s-a decis implementarea unui nou proiect Logo East in cursul acestui an. LOGO East II reprezinta un pas important in consolidarea unui management financiar solid al Primariei Municipiului Medias.

In cadrul proiectului Logo East I, la nivelul primariei Medias s-au facut pasi importanti in domeniul fondurilor europene prin infiintarea Biroului de Accesare a Fondurilor Europene, a unui Grup de Consultanta pe fonduri structurale si a unei Asociatii de Cooperare Intercomunitara in domeniul managementului deseurilor.

Proiectul LOGO East II are drept scop finantarea intaririi administratiei locale din Romania, dar si din alte tari est europene avand in vedere ca aplicantii sunt orasele infratite din Olanda. Valoarea proiectului este de 70.000 de Euro, iar perioada de implementare este ianuarie-decembrie 2008. Proiectul LOGO East II este finantat de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, prin VNG International si reprezinta o continuare a Proiectului LOGO East I – O abordare integrata a managementului intern in Primaria Medias.

Printre obiectivele LOGO East II se numara cresterea participarii cetatenesti la actul administrativ si oferirea de servicii si sprijinirea municipalitatii Medias in realizarea unui management financiar intern transparent si solid. Pentru ca aceste obiective sa fie realizate vor fi intreprinse comparatii intre sistemul de management financiar olandez si romanesc, traininguri pe fonduri structurale (POR) si in acelasi timp comunicarea externa se va imbunatati prin o serie de investitii financiare constand in achizitionarea unor aparate electronice si a unui software.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top