Hunedoara: 63 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat repartizarea a peste 63 de milioane de lei pentru lucrarile care vor fi executate la drumurile din judet si pentru cofinantarea unor proiecte de infrastructura care fac parte din programele de dezvoltare locala ale primariilor.

Fondurile reprezinta cote defalcate din taxa pe valoarea adaugata, iar repartizarea sumelor a tinut cont de necesitatile de dezvoltare ale autoritatilor locale. “Fondurile au fost impartite in mod echitabil, bugetul fiind mai mare cu 27% fata de anul trecut. In alocarea sumelor de bani, s-a tinut cont de faptul ca unele primarii din mediul rural au bugete mici, care abia ajung pentru asigurarea cheltuielilor curente de functionare”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot.

Cele mai multe fonduri, in valoare de 42,41 milioane de lei au fost alocate pentru cofinantarea proiectelor de infrastructura locale, mai mult de jumatate din suma fiind destinata primariilor din mediul rural.

Consilierii judeteni au fost de acord ca pentru lucrarile de reabilitare si reparatii ale drumurilor judetene si comunale sa fie alocate fonduri in valoare de 20,19 milioane de lei. Peste 88% din totalul sumei va reveni lucrarilor destinate drumurilor judetene, unele dintre acestea fiind incepute de anul trecut. O noua sedinta a CJ Hunedoara este programata pe data de 31 ianuarie, cand se va discuta bugetul judetului pe acest an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.