Iasi: Primele proiecte pe fonduri structurale intra la evaluare

Autoritatile din Regiunea Nord-Est vor afla la sfarsitul acestei luni ce proiecte ar putea beneficia de finantare europeana. Astfel, pe 29 ianuarie este programata o intalnire a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) la care se vor analiza proiectele depuse de cele sase judete din Regiunea Nord-Est.

Obiectivul acestui comitet este de a evalua proiectele depuse de toate judetele si municipiile din Regiunea Nord-Est pana in prezent si va stabili cine va beneficia de finantare.

“Au inceput sa se miste lucrurile. La sfarsitul acestei luni toti reprezentantii CRESC ne vom intalni la Neamt pentru a analiza proiectele depuse pe regiune pentru a accesa fonduri prin Programul Operational Regional, axa II privind imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, a anuntat presedintele Consiliului Judetean, Lucian Flaiser.

La intalnirea de la Neamt, va participa alaturi de presedintele CJ si primarul Gheorghe Nichita. Concret, la sfarsitul lunii vor fi luate in discutie proiectele depuse de CJ Iasi care vizeaza reabilitarea a trei drumuri judetene de interes regional.

“Pe 29, proiectele noastre vor fi analizate primele pentru ca noi am depus primii documentatiile”, a spus Flaiser. Valoarea celor trei proiecte se ridica la 57 milioane euro. Totodata, in cadrul intalnirii CRESC din aceasta luna vor fi evaluate si cele doua proiecte depuse de reprezentantii Primariei Iasi in valoare de peste 26 milioane euro care vizeaza reabilitarea mai multor artere din municipiu.

Pe de alta parte, cei 24 de membri ai CRESC, dintre care 12 reprezentanti ai administratiei publice locale si 12 ai mediului economico-social din regiune, vor mai analiza alte patru proiecte de infrastructura evaluate la peste 12 milioane euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.