Localitati timisene fara fonduri, din cauza primarilor

Un numar de 23 de localitati timisene ar putea ramane in acest an fara fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, deoarece primarii nu au depus la Prefectura rapoartele privind modul in care au cheltuit prima transa a banilor.

Directorul Cancelariei Prefectului Timis, Laviniu Bedrosian, a informat ca in 2007 Executivul a alocat o prima transa, de circa 4.700.000 de lei, pentru reparatii, reabilitari sau constructii de poduri, podete sau sisteme de canalizare, pentru mai multe comune din judet. In cazul in care documentele nu vor fi depuse pana la finele acestei saptamani, comunele in cauza nu vor mai fi prinse in hotararile de guvern pentru alocarea viitoarelor transe necesare investitiilor rurale.

Daca, la capitolul alimentare cu apa in mediul rural, judetul a mai punctat cateva realizari anul trecut, in ceea ce priveste canalizarea, situatia este dezastruoasa, cu mai putin de doua procente de racordare. Solutiile care ar rezolva situatia alimentarii cu apa si a canalizarii in tot judetul, identificate de administratorii judeteni, ar fi alocarea a 300 de milioane de euro si un masterplan executat de un operator unic. Un astfel de proiect ar urma sa se finalizeze pana in anul 2013.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.