Acordul de implementare a Programului Operational ESPON 2013

Guvernul a aprobat in sedinta din 30 ianuarie 2008, Memorandumul privind aprobarea negocierii si semnarii “Acordului de implementare a Programului Operational ESPON 2013”.

Prin acordul de implementare Autoritatea de Management al ESPON 2013 va fi Ministerul Internelor si Planificarii Spatiale- Directia de Dezvoltare Spatiala – Luxemburg. Unitatea Bugetara din cadrul Ministerului de Interne si Planificarii Spatiale – Luxemburg va detine rolul de Autoritate de Certificare a programului iar Inspectia Generala de Finante – Luxemburg va detine rolul Autoritatii de Audit. Comitetul e Monitorizare a programului va fi constituit din reprezentanti ai statelor membre ale UE, statelor partenere si ai CE.

Proiectul Acordului de implementare stabileste drepturi si obligatii pentru statele participante la PO ESPON 2013.

Printre obligatiile stipulate se numara cele referitoare la asigurarea co-finantarii, constituirea in Romania a Punctului de Contact ESPON si desemnarea controlorilor financiari care au responsabilitatea verificarii legalitatii cheltuielilor declarate de catre beneficiari.

Prin participarea Romaniei la PO ESPON 2013 este stimulata integrarea organismelor romanesti din domeniul cercetarii de profil in reteaua stiintifica europeana. De asemenea, rezultatele proiectelor derulate in cadrul PO ESPON 2013 constituie o resursa importanta pentru consolidarea bazelor de date necesare conceptelor strategice vizand integrarea si racordarea structurilor teritoriale romanesti la structurile teritoriale europene. Autoritatile publice locale/judetene/regionale/nationale vor beneficia de instrumente stiintifice validate european care sa fundamenteze deciziile privind dezvoltarea teritoriului.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.