Parteneriat pentru dezvoltarea turismului in Valea Jiului

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat asocierea cu Consiliul Local Petrosani pentru realizarea unui proiect cu fonduri europene, in valoare de 16,5 milioane lei, ce vizeaza dezvoltarea turismului in statiunea Parang, din Valea Jiului.

Proiectul prevede obtinerea de fonduri structurale nerambursabile in valoare de peste 13 milioane lei pentru reabilitarea drumului care face legatura intre Petrosani si statiunea montana Parang. Diferenta de suma necesara realizarii proiectului va fi asigurata, in parti egale, din bugetele CJ Hunedoara si CL Petrosani.

In prezent, drumul spre statiunea Parang este impracticabil pe timp de iarna, motiv pentru care este inchis traficului auto pana in luna martie. De aceea, autoritatile au prevazut refacerea drumului Slatinioara-Cabana Rusu-Masivul Parang, pe o lungime de sase kilometri, prin aducerea acestuia la parametrii optimi care sa permita un acces usor al turistilor spre statiunea montana. De asemenea, la baza telescaunului care duce spre statiune va fi construita o parcare pentru persoanele care nu doresc sa urce cu masina pe munte.

“Statiunea Parang poate fi apreciata ca o perla a turismului montan din tara. Aici se poate dezvolta un turism durabil, de care vor beneficia toti locuitorii Vaii Jiului”, a apreciat consilierul judetean Valeriu Butulescu, referindu-se la utilitatea proiectului.

Statiunea turistica Parang este apreciata de turisti pentru partiile de schi din zona, o parte dintre ele fiind iluminate pe timp de noapte, si pentru faptul ca zapada se mentine pana primavara tarziu. Cel putin 2.000 de turisti se afla in statiune in zilele sfarsitului de saptamana. Iarna, accesul in statiune se poate face doar cu telescaunul, pentru ca drumul este impracticabil pentru autoturismele obisnuite.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.