Iasi: Parteneriat cu Republica Moldova

Consiliul Judetean Iasi a implementat un proiect in parteneriat cu Republica Moldova. Ideea de baza a proiectului este retehnologizarea statiei de epurare a apei din comuna Vladeni. Proiectul a fost implementat in vederea promovarii cooperarii transfrontaliere, respectiv a programului de vecinatate derulat intre Romania si Republica Moldova in scopul sprijinirii procesului reformei economice si sociale intre cele doua tari.

Comisia Europeana a decis sa implementeze masuri in domeniul cooperarii financiare si tehnice ce urmeaza a fi finantate referitor la Programul de cooperare transfrontaliera dintre Romania si Republica Moldova. Consiliul Judetean Iasi a aprobat realizarea in parte a proiectului si alocarea sumelor necesare in acest scop.

Proiectul are o valoare de 1,5 milioane lei, ceea ce inseamna peste 400 mii Euro. Sumele nerambursabile provenite din fonduri Phare ating suma de 375 mii Euro, iar contributia Consiliului Judetean Iasi este de 44 mii Euro.

Obiectivul principal al proiectului este imbunatatirea calitatii mediului inconjurator al bazinului hidrografic transfrontalier al raului Prut prin dezvoltarea infrastructurii de gospodarire a apelor uzate va contribui la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari riverane Prutului, precum si la dezvoltarea infrastructurii de mediu din zonele vizate.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.