BERD este interesata de privatizarea CEC

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este interesata de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). Aceasta este una dintre putinele banci de stat care a aramas neprivatizata.

BERD planuieste sa directioneze o treime din investitiile facute in Romania, in 2008, catre sectorul energetic, institutia axandu-se pe trei segmente principale. Directorul BERD a anuntat ca investitiile institutiei in Romania vor creste semnificativ anul acesta, cand banca a investit aproximativ 350 milioane euro.

In luna ianuarie BERD a lansat o linie de finantare a proiectelor de eficienta energetica prin care bancile pot lua imprumuturi din care sa finanteze mai departe firme in vederea imbunatatirii eficientei energetice.

BERD a acordat in cadrul acestui program imprumuturi catre trei banci din Romania in valoare de 35 milioane euro. Banca Comerciala Romana (BCR) a luat un imprumut de 20 milioane euro, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) – 10 milioane euro, iar Banca Transilvania – 5 milioane euro.

Sursa: BankNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.