Mures: Asistenta PHARE pentru proiectul de management al deseurilor

Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Petru Fratean, a anuntat ca institutia a fost selectata intre cele cinci judete la nivel national care vor primi asistenta tehnica PHARE pentru pregatirea proiectelor de management integrat al deseurilor.

Fratean a spus ca CJ Mures va fi reprezentat saptamana viitoare la intalnirea de la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile pentru a primi toate detaliile de finantare, deoarece licitatiile pentru selectia proiectantului vor fi organizate de acest minister.

“Sunt fericit ca am fost selectionati pentru acest proiect mare, intre cele cinci judete la nivel national. Practic, Uniunea Europeana acorda asistenta tehnica pe aceste proiecte ca sa se asigure ca vor fi apoi selectate pentru fonduri de coeziune pe mediu, axa 2 din Planul Operational Sectorial, care sa finanteze executia efectiva”, a aratat Fratean.

Acesta a sustinut ca proiectul va indica exact unde si ce trebuie facut pentru managementul integrat al deseurilor din judet, iar proiectul prevede construirea a maximum 15 statii de transfer si a unui depozit regional.

Reprezentantul CJ Mures a subliniat ca foarte multe primarii din judet au facut deja oferte pentru realizarea pe teritoriul lor a acestor obiective. Alexandru Petru Fratean a precizat ca aceasta este o solutie pentru managementul deseurilor din judet, in conditiile in care parteneriatul public-privat cu o firma italiana pentru depozitul regional de deseuri de la Ungheni a ajuns in instanta, din cauza nerespectarii prevederilor contractuale.

In acest fel, construirea depozitului ecologic zonal de la Ungheni a fost suspendata pana la finalizarea procesului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.