Salaj: Proiecte de peste 100 de milioane de euro

Consiliul Judetean (CJ) are pregatite proiecte in valoare de peste 100 de milioane de euro, in domeniile social, drumuri, sanatate, educatie si turism. Unul dintre proiecte a fost deja depus pentru finantare si vizeaza reabilitarea drumului dintre localitatile Varsolt, judetul Salaj, si Ciucea, judetul Cluj.

Proiectul este cel mai important in domeniul infrastructurii rutiere din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, este in colaborare cu judetul Cluj, iar valoarea investitiei se ridica la aproximativ 23 de milioane de euro. Tot in domeniul infrastructurii rutiere se numara trei proiecte care vizeaza reabilitarea unor drumuri judetene si a caror valoare este de aproape 200 de milioane de lei.

In domeniul sanatatii exista un proiect in valoare de 27 de milioane de lei, care urmeaza sa fie depus spre finantare si care vizeaza reabilitarea cladirii Spitalului Judetean de Urgenta din Zalau, iar trei proiecte vizeaza lucrari pentru ambulatoriile spitalelor din Crasna, Simleu Silvaniei si Jibou. De asemenea, vor fi obtinute fonduri pentru serviciul de ambulanta si pentru complexele de servicii sociale din Cehu Silvaniei, Jibou si Simleu Silvaniei.

Tiberiu Marc a spus ca alte proiecte vizeaza reabilitarea a noua scoli si a doua campusuri pentru invatamantul profesional si tehnic, iar in domeniul turistic a amintit de un circuit al castrelor romane si de un proiect privind bisericile de lemn, ultimul dintre ele fiind in valoare de 82 de milioane de lei si derulandu-se in parteneriat cu CJ Maramures.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.