Scrierea propunerilor de finantare pentru Fonduri Structurale

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania beneficiaza de 19,7 miliarde EURO, prin instrumentele structurale. Datorita faptului ca aceste fonduri sunt de aproape 4 ori mai mari decat cele furnizate de fondurile de preaderare, propunerile de proiecte depuse vor avea sanse mult mai mari sa fie finantate. Conditia? Proiecte de buna calitate, care sa rezolve problemele comunitatii din care faceti parte. Prin acest curs, FDSC va va dezvolta cunostintele si abilitatile necesare realizarii de propuneri de proiecte eligibile pentru aceste fonduri, conform formularelor de aplicatie si grilei de evaluare, cu accent pe programele POSDRU si POR.

La sfarsitul cursului, participantii:

– vor sti cum sa identifice si sa dezvolte o idee de proiect;

– vor sti cum sa incadreze proiectul in axa prioritara de finantare potrivita;

– vor avea o intelegere mai buna a contextului in care opereaza instrumentele structurale (cu accent pe particularitatile Fondurilor Structurale).

Tematica:

  • Instrumentele Structurale;
  • Documente de programare;
  • Organisme cheie in implementarea Instrumentelor Structurale;
  • Cererea de finantare;
  • Ghidul aplicantului;
  • Identificarea problemei, scopul si obiectivele proiectului, activitati;
  • Resursele necesare/bugetul ;
  • Aspecte orizontale, anexele cererii;
  • Criterii de evaluare ale propunerii de finantare.

Cursul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sectorului de afaceri, institutiilor publice etc., eligibile pentru finantarile structurale POSDRU si POR.

Tarif curs: 160 EURO (echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii) pentru cele 3 zile (18 ore) de training. Aceasta taxa de participare include: materialele de curs (suport de curs, fise de lucru, anexe, CD cu materialele in format electronic), pauzele de cafea si de pranz. FDSC nu asigura transportul si cazarea participantilor. (Cursul se desfasoara in Bucuresti). La cerere, va putem oferi sprijin in gasirea unor oferte avantajoase de cazare.

La incheierea celor 3 zile de training, cursantii primesc un certificat de participare (cu conditia prezentei la cel putin 80% din sesiunile cursului). Reduceri si Bonus:

– 10% pentru organizatiile/institutiile care isi inscriu cel putin 3 reprezentanti la curs;

– 10% pentru persoanele fizice si reprezentantii organizatiilor/institutiilor care se inscriu pentru cel putin 3 cursuri (pe teme diferite) organizate de FDSC.

FDSC ofera participantilor consultanta gratuita prin e-mail, timp de 3 luni (de la incheierea cursului). Dupa circa 6 luni, Departamentul de training si consultanta al FDSC va evalua impactul cursului, modul in care participarea la aceste sesiuni de instruire a contribuit la imbunatatirea activitatii fiecarui cursant, in domeniul abordat in cadrul cursului la care a participat.

Inscrierea la curs se face in urma trimiterii catre FDSC (prin e-mail sau fax) a formularului completat si a documentului de plata. Cursul este organizat pentru min. 12 – max. 20 persoane. Ultima zi pentru inscrieri: 15 februarie.

Agenda curs

Formular inscriere

Pentru mai multe detalii:

Andreea Sorescu, Training manager

Tel.: 021/310 01 77

E-mail: [email protected].

Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.