Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea fermelor vegetale si zootehnice

Fermierii romani pot beneficia de fonduri nerambursabile in valoare de aproape 992 milioane euro pentru dezvoltarea fermelor vegetale si zootehnice pana in 2013, dar numai daca depun proiecte viabile pe masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole”, cuprinsa in Programul National de Dezvoltare Rurala.

Suma totala cuprinsa in aceasta masura, inclusiv co-finantarea privata, se ridica la 1,84 miliarde euro din care 80% reprezinta contributia Uniunii Europene, iar 20% a Guvernului Romaniei.
Prin masura 121 se acorda fonduri nerambursabile in proportie de 50 – 75% din valoarea eligibila a proiectului, fondurile reprezentind co-finantarea publica, la care trebuie sa se adauge contributia privata.

Masura 121 are ca obiective introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile.
De asemenea, mai sunt incluse adaptarea exploatatiile la standardele comunitare, cresterea veniturilor exploatatiilor agricole sprijinite, sprijinirea membrilor grupurilor de producatori sau ai altor forme asociative in vederea incurajarii fenomenului de asociere.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.