Life+: Ursul brun si lupii din Apuseni, salvati de britanici

Ursul_brun.jpg

Ursul_brunComisia Europeana a aprobat finantarea a 248 de noi proiecte in cadrul programului LIFE+, care reprezinta fondul pentru mediu al Uniunii Europene.

In total, ele reprezinta o investitie totala de aproximativ 556,4 milioane euro, din care UE va furniza 281,4 milioane euro.

Proiectele vizeaza actiuni in domeniul conservarii naturii, al schimbarilor climatice, al politicii de mediu, precum si activitati de informare si comunicare privind problemele de mediu in toate statele membre.

In sesiunea 2012, nici un ONG sau vreo autoritate publica din Romania n-a reusit sa propuna vreun proiect eligibil pentru Life+.

Cu toate acestea, va exista un proiect care se va desfasura pe teritoriul tarii noastre. Initiativa apartine britanicilor de la Fauna&Flora International, care si-au propus o serie de actiuni menite sa conserve habitatul ursului brun si al lupilor din Muntii Apuseni.

Peste 850 de milioane de euro pentru politici climatice, in perioada 2014-2020

“Programul LIFE+ continua sa ofere o finantare esentiala pentru proiecte inovatoare. Aceste noi proiecte vor contribui substantial la protejarea, conservarea si consolidarea capitalului natural al Europei. Ele vor promova obiectivul transformarii UE intr-o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, mai ecologica si mai competitiva, care foloseste resursele in mod eficient”, a declarat Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu.

“Ma bucur sa constat confirmarea, in acest an, a faptului ca o proportie tot mai mare de proiecte LIFE va contribui la combaterea schimbarilor climatice. Dorim sa imbunatatim si mai mult aceasta situatie: noul program LIFE pentru perioada 2014 – 2020 va prevedea acordarea a peste 850 de milioane EUR politicilor climatice. Aceasta alocare va tripla practic suma care este cheltuita pentru actiuni de combatere a schimbarilor climatice”, a adaugat Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice.

Document anexat:
Rezumatul noilor proiecte cu finantare LIFE+, prezentate pe tari

Sursa: Comisia Europeana

One thought on “Life+: Ursul brun si lupii din Apuseni, salvati de britanici”

  1. Alin spune:

    NU pricep de ce trebuie sa vina britanicii sa “salveze” populatia de ursi, cand vedem zi de zi ca nu e nici o problema cu dezvoltarea populatiilor de ursi din Romania, chiar avem mai multi ursi decat nr. optim, aceasta este explicatia ca incet incet ajungem la un conflict cu acest anumal in zonele antropizate. Nu inteleg, Ministerul de Mediu care trebuie sa dea girul la asemenea proiecte de ce nu-si pune intrebarea sau sa depuna proiecte pentur obtinere de finantare pentru alte probleme ecologice care intr-adevar ar necesita interventii urgente?
    De ce nu am vazut nici un proiect din Romania sau nu am deschis lista potrivita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.