Dezvoltarea statiunilor balneare din judetului Cluj cu fonduri europene

Anna Horvath, secretar de stat in Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a efectuat in data de 21 februarie 2008, o vizita de lucru in judetul Cluj, in localitatile care beneficiaza de fonduri nerambursabile prin programul PHARE. Doamna secretar de stat a fost insotita in aceasta vizita de Giorgio Ficarelli, seful unitatii de tranzitie al Reprezentantei Comisiei Uniunii Europene din Bucuresti.

Vizita de lucru a doamnei secretar de stat a inceput in municipiul Turda, unde impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale a discutat despre lucrarile incepute la un proiect finantat din fonduri PHARE. Reabilitarea zonei cu valoare turistica Lacul Sarat Durgau – Valea Sarata – Turda este un proiect integrat cu un buget total de 6 milioane euro, care urmareste cresterea atractivitatii turistice a zonei.

“Consider importanta exploatarea resurselor naturale ale judetului Cluj, astfel incat zona sa fie mai atractiva din punct de vedere turistic. Dezvoltarea infrastructurii turistice atrage investitori, genereaza locuri de munca iar judetul va fi mai bogat, cu statiuni balneare si locuri pentru excursie de nivel european” a declarat Anna Horvath.

Vizita de lucru a Doamnei Secretar de stat Anna Horvath a continuat la Cojocna, unde a examinat stadiul lucrarilor de reabilitare la lacul sarat. Investitia care vizeaza dezvoltarea potentialului balnear al lacurilor sarate din regiune, este finantat din programul PHARE si are bugetul total de 5,5 milioane de euro. Constructiile au inceput in trei localitati (Cojocna, Dej si Beclan) si au ca scop reconstruirea si amenajarea zonei lacurilor sarate.

La ambele intalniri doamna secretarul de stat impreuna cu reprezentantii firmelor de constructii au stabilit calendarul lucrarilor si au discutat despre pasii urmatori in implementarea proiectelor. Cele doua proiecte vor fi finalizate la mijlocul anului 2009.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.