Fermierii mai au de asteptat pana la primirea subventiilor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va incepe acordarea subventiilor la hectar cel mai probabil la mijlocul lui martie, doar dupa efectuarea tuturor controalelor prevazute de regulamentele europene, potrivit datelor furnizate de APIA.

Conform regulamentelor europene, verificarea cererilor de plata se face prin controale administrative ti controale pe teren. In ceea ce priveste controlul administrativ, APIA estimeaza finalizarea verificarilor in sistem pana pe data de 26 februarie 2008.

“Numarul de solicitari de clarificare transmise fermierilor este de 447.476, iar 432.201 de fermieri s-au prezentat la sediile APIA, fiind rezolvate 98,60 % din cazurile de supradeclarari. In prezent este in curs de desfasurare controlul administrativ in masa pentru fermierii aflati in conflict de supradeclarare la controlul administrativ anterior in sistem.

In perioada imediat urmatoare dosarele fermierilor vor fi verificate din nou, din punct de vedere al corectitudinii si respectarii procedurilor”, potrivit datelor furnizate de APIA.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.