Scolile bacauane primesc 6 milioane de lei

In judetul Bacau, 25 de unitati de invatamant vor primi fonduri in valoare de 5094 mii lei pentru investitii aflate in derulare, reabilitari, consolidari, reparatii capitale si utilitati.

Sumele sunt alocate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, iar banii sunt destinati acoperirii cheltuielilor angajate in 2007 pentru definitivarea investitiilor aflate in curs de derulare. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a subliniat ca pentru stabilirea cuantumului pentru investitii criteriul aplicat la nivel de tara a tinut cont de numarul de elevi si suma alocata fiecarui judet in anul 2007.

Bani pentru investitii primesc institutiile de invatamant din localitatile Racatau, Horgesti, Filipeni, Fruntesti, Spria, Garla Anei, Dealu Perjului, Furnicari, Chetris, Temelia, Taula, Calugareni, Sohodor. Bani pentru consolidari vor primi scoala cu clasele I – IV “Acad. Gh. Vranceanu” din satul Valea Hohei, comuna Lipova, si Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” Comanesti. Sume de bani pentru reabilitare au fost alocate scolilor din Lipova, Coman, Colonesti si Plopana.

Cu banii repartizati de MECT prin hotarare de guvern se vor face reparatii capitale la scoala cu clasele I – VIII satul Satu Nou, comuna Lipova, scoala cu clasele I – VIII satul Racatau, comuna Horgesti, scoala cu clasele I – VIII satul Izvoru Berheciului.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.