UE ne da peste 5 milioane de euro pentru reconversia profesionala

Pentru promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti, pentru calificarea si recalificarea fortei de munca din Romania, UE aloca 5,14 milioane de euro, din care 3,85 milioane de euro provin din fonduri PHARE si 1,29 milioane de euro din co-finantarea nationala.

Fondurile au fost alocate celor 8 regiuni de dezvoltare. Nord-Est, va primi 1,1 milioane de euro, in vreme ce regiunea Sud-Est va beneficia de fonduri in valoare de 0,71 milioane de euro. Cei din Vest dispun de o suma mai mica de jumatate de milion de euro. Regiunii Sud-Vest Oltenia i-au fost alocate 0,8 milioane de euro, iar celei de Nord-Vest putin peste jumatate de milion de euro. Cei mai putini bani ii revin regiunii Bucuresti-Ilfov, cu circa un sfert de milion de euro, in timp ce regiunea Centru va beneficia de fonduri de 0,56 milioane de euro, iar regiunea Sud-Muntenia 0,8 milioane de euro.

Limita maxima de finantare este de 150.000 de euro pe proiect, iar cea minima se cifreaza la 15.000 de euro. Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 5 februarie 2008. Proiectele trebuie sa ofere metode care sa asigure dezvoltarea si furnizarea de programe de formare profesionala pentru personalul din toate tipurile de intreprinderi.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.