Autoritatile locale, trebuie sa fie pregatite pentru utilizarea cat mai eficienta a fondurilor europene

Anna Horvath, Secretar de Stat al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a participat pe 26 februarie, la a XI-a sesiune ordinara a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania.

La intalnire au luat parte primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, Dacian Ciolos ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Christophe Chaillou director general al asociatiei Franceze a Consiliului Comunelor si Regiunilor din Europa si lideri ai Asociatiei Oraselor din Romania, ai Asociatiei Municipiilor din Romania si ai Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

“Programele derulate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor au un rol important pentru dezvoltarea infrastructurii in mediul rural. Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural aprobat prin Ordonanta 7/2006 a fost chiar un exercitiu in perspectiva accesarii fondurilor structurale intrucat autoritatile locale au fost pentru prima data direct implicate in derularea unor proiecte. Un principiu fundamental care trebuie sa stea la baza investitiilor este complementaritatea dintre programele nationale, cele locale si cele europene. Autoritatile locale, trebuie sa fie pregatite pentru utilizarea cat mai eficienta a fondurilor europene. Succesul acestor programe, depinde in mare masura de modul de colaborare dintre autoritatile locale, institutiile administratiei centrale, de intarirea capacitatii administrative la nivel local” a declarat Anna Horvath, Secretar de Stat al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.