Schema de ajutor de stat pentru noi locuri de munca

Prin schema elaborata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, se creeaza conditiile generale de acordare a scutirilor de la plata impozitului pe teren si cladiri.

Valoarea totala a ajutorului de stat, in perioada 2008-2010, este de 87.494 mii lei si este asigurata din suma bugetelor schemelor ce vor fi implementate de Consiliile Locale.

In cadrul acestei scheme, vor beneficia sprijin financiar aproximativ 1500 de agenti economici, intreprinderi mari sau IMM, in scopul stimularii investitiilor si crearii de locuri de munca.

Finantarea se acorda sub forma de scutiri la plata impozitului pe teren si cladiri in cuantum de maxim 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului pentru intreg teritoriul Romaniei, cu exceptia Regiunii Bucuresti – Ilfov.

In cazul in care beneficiarul are sediul social/punctul de lucru la care se implementeaza proiectul in Regiunea Bucuresti-Ilfov, finantarea se acorda in cuantum de maxim 40% din costurile eligibile ale proiectului. Pentru agentii economici care intra in categoria intreprinderilor mici se acorda bonusul de 20%, iar pentru cei care intra in categoria intreprinderilor mijlocii, bonusul este de 10%.

Beneficiarii schemei trebuie sa faca dovada unei contributii de cel putin 25% din costurile eligibile prin resurse proprii, fara sprijin din partea statului.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.