Iasi: Pot fi depuse proiectele pentru infrastructura educationala

S-a lansat cererea deschisa de proiecte pentru Axa 3 a Programului Operational Regional (POR) – Imbunatatirea infrastructurii sociale, domeniul major de interventie 3.4- Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza crearea si dezvoltarea campusurilor preuniversitare, reabilitarea, modernizarea, echiparea Centrelor de Formare Profesionala Continua.

Beneficiarii eligibili in cadrul acestui domeniu major de interventie sunt unitatile administrativ-teritoriale pentru proiecte adresate unitatilor scolare din invatamantul obligatoriu, iar pentru proiectele adresate Campusurilor pentru Invatamant Profesional si Tehnic (CIPT) pot depune proiecte institutiile de invatamant superior de stat, respectiv universitati, institute sau academii de studii, precum si centre de formare profesionala continua si institutii publice care isi desfasoara activitatea in domeniu.

Cei interesati pot depune cererile de finantare sau pot solicita informatii suplimentare la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est din Piatra Neamt. Valoarea totala a unui proiect poate fi intre minim 500.000 lei si maxim 67 milioane lei. Proiectul propus in cererea de finantare poate fi considerat eligibil in cadrul POR, adica poate fi cofinantat din fondurile structurale din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) daca proiectul se incadreaza in categoriile de operatiuni ale domeniului major de interventie, daca are ca obiective modernizarea campusurilor universitare sau crearea de noi campusuri, precum si modernizarea centrelor de formare profesionala sau initierea unor noi proiecte de calificare si recalificare profesionala.

Sursa: Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.