Agricultura nu vrea sa renunte la subventiile pentru fermele mari

Romania nu este de acord cu initiativa europeana de a limita subventiile acordate fermelor mari, intrucat aceasta masura ar putea conduce la divizarea artificiala a exploatatiilor, a declarat, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.

Totodata, Romania nu este de acord nici cu cresterea suprafetei minime pe care un agricultor trebuie sa o lucreze pentru a primi plati din fonduri UE, stabilita in prezent la un hectar.

Propunerile de limitare a subventiilor pentru fermele mari si de crestere a suprafetei minime pentru care sunt acordate plati au fost formulate de Comisia Europeana in cadrul procesului de reformare a politicii agricole comunitare. Romania sustine totodata o crestere graduala a cotei de lapte, de 2,5-3% pe an, pana in 2015, cand sistemul cotelor va fi eliminat.

O alta propunere a tarii noastre este infiintarea unui fond de gestionare a riscurilor la nivel european, care ar urma sa acopere o parte din costurile de asigurare ale fermierilor. Mentinerea mecanismelor de interventie si a platilor cuplate de productie in anumite sectoare sunt, de asemenea, puncte pe care Romania le agreeaza.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.