Proiecte romano-olandeze pentru sectorul energetic

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) a anuntat ca pentru extinderea cadrului de colaborare romano-olandez, urmeaza sa fie implementat, momentan doar la nivelul municipiului Iasi, un numar de proiecte pe linia societatii de termoficare CET Iasi SA, dar si a societatii de apa-canal ApaVital SA.

Proiecte presupun initierea de noi colaborari bilaterale si derularea de proiecte cu finantare europeana.

Presedintele CJ Iasi anunta ca vor incuraja cooperarea dintre universitatile din Olanda si cele din Iasi.

Consiliul Judetean este interesat, in special, de transferul de stiinta intre universitatile de medicina olandeze si cele din Iasi, vizand in principal domeniul oncologic.

Olandezii sunt interesati de proiectele de infrastructura pentru drumurile judetene, dar si cele interregionale.

Ministerul Afacerilor Economice din Olanda a finantat, in perioada 1996 – 2006, printr-un program de cooperare bilateral, 110 proiecte in Romania, proiecte in valoare totala de 65 milioane Euro.

Proiectul propus de Contantin Simirad presupune implementarea in sectorul energetic a unui sistem de tratare a gazelor la centrala de termoficare, dar si a unui alt sistem de monitorizare la ApaVital.

Constantin Simirad declara ca vor mai fi organizate discutii privind proiecte de mediu, proiecte de infrastructura sau proiecte privind energii regenerabile prin economisirea de energie.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.