Platile la hectar se vor acorda la sfarsitul saptamanii viitoare

La sfarsitul saptamanii viitoare se vor acorda platile la hectar din fonduri europene in 24 de judete, unde controlul administrativ si pe teren a fost finalizat. La Iasi ar trebui sa ajunga peste 12 milioane de euro, banii aferenti pentru o suprafata de peste 240.000 de hectare.

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat ca fermierii din 24 de judete in care s-a finalizat controlul vor primi cei 50 de euro la hectar.

Fermierii care doresc sa primeasca plata la hectar din fondurile UE alocate Romaniei pentru 2008 trebuie sa depuna o cerere la APIA in perioada 3 martie-15 mai 2008, masura fiind valabila si pentru fermierii care au mai depus solicitari in 2007.

Plata directa la hectar ar trebui sa se acorde inainte de campania agricola de primavara, pentru ca fermierii sa utilizeze subventia pentru infiintarea culturilor, insa acordarea banilor se poate face doar dupa finalizarea controlului. Pentru plati directe la hectar, suma alocata Romaniei este de 440 de milioane de euro pe 2007, respectiv de 527,9 milioane de euro pe 2008.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.