Cooperarea teritoriala in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei

In perioada 2007-2013, Romania va beneficia de asistenta financiara comunitara nerambursabila pentru dezvoltarea de programe si proiecte de cooperare teritoriala europeana (transfrontaliera, transnationala si interregionala) avand ca scop dezvoltarea echilibrata a intregului teritoriu comunitar, prin incurajarea cooperarii si schimbului de bune practici intre toate regiunile UE.

Programul Sud Estul Europei va fi implementat printr-un sistem de management comun, coordonat de catre Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria, in calitate de Autoritate de Management, cu sprijinul Secretariatului Tehnic Comun si al Autoritatilor Nationale din cadrul fiecarui stat membru.

Romania participa la acest program in calitate de Autoritate Nationala, Punct National de Contact, control de prim nivel (prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor) si reprezentant in Grupul Auditorilor (prin Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi).

Pe parcursul anului 2007 au fost organizate la Bucuresti 2 intalniri bilaterale Romania-Austria si Romania-Italia cu tema cooperarea teritoriala in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei. intalnirile au avut ca scop initierea procesului de creare de parteneriate intre beneficiari din cele trei tari pentru dezvoltarea de proiecte transnationale care pot fi finantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin intermediul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei 2007-2013.

In data de 20 decembrie 2007 Comisia Europeana a aprobat Programul Transnational SEE, iar in perioada 27-28 martie 2008 va avea loc la Budapesta conferinta de lansare a programului.
In scopul facilitarii contactului si stabilirea de parteneriate intre posibilii beneficiari in perioada imediat urmatoare vor fi organizate o serie de intalniri bilaterale cu Austria, Italia, Grecia, Slovenia si Bulgaria.

In vederea pregatirii acestor intalniri furnizati pana in cel mai scurt timp pe adresele de e-mail : [email protected]; [email protected] urmatoarele informatii:

– domeniile (conform prioritatilor programului SEE) pentru care sunteti interesati sa depuneti un proiect pentru obtinerea finantarii in cadrul PO SEE;

– parteneriatele existente cu alti potentiali beneficiari ai programului (stadiul parteneriatului);

– intentia de a paricipa la aceste intalniri.

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top