Piatra Neamt: Euro-proiecte de protejare a mediului

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a lansat, la nivel regional, licitatia deschisa pentru “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, implementata in cadrul Programului Phare 2006-Coeziune Economica si Sociala.

Aceasta schema ofera sprijin financiar in vederea dezvoltarii investitiilor in sectoarele prioritare de mediu: gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor si a apelor uzate. Solicitantii pot primi finantare pentru mai multe tipuri de investitii.

Pentru sectorul “gestionarea deseurilor” se vor aloca fonduri pentru constructia de statii de pretratare bio-mecanica a deseurilor menajere; constructia platformelor de compostare; reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri; dezvoltarea colectarii selective si reabilitarea sau dezvoltarea sistemelor de salubrizare si a spatiilor pentru depozitare temporara.

Investitiile in sectorul “gospodarirea apelor si a apelor uzate” privesc reabilitarea, modernizarea retelelor de apa potabila si a sistemelor de tratare a acestora, reabilitarea, modernizarea retelelor de canalizare si a sistemelor de epurare a apelor uzate, precum si reducerea pagubelor produse de fenomene meteorologice de risc, prin luarea de masuri de protectie impotriva inundatiilor si a altor potentiale calamitati in zona.

Bugetul pentru aceasta licitatie este 36,60 milioane de euro din care 27,45 milioane euro reprezinta fonduri Phare si 9,15 milioane euro, cofinantare de la bugetul de stat. Suma disponibila pentru fiecare regiune de dezvoltare este de 4.575 milioane de euro. Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 100.000 euro si 1.000.000 de euro, pentru fiecare proiect.

Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu cel putin 10 la suta, in numerar, din bugetul proiectului. Un solicitant poate depune o singura cerere de finantare pentru fiecare sector de mediu prioritar. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 25 aprilie.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.