DAS cauta finantare pentru zeci de proiecte

Peste 20 de proiecte au fost inaintate de Directia de Asistenta Comunitara (DAC) pentru a obtine finantare europeana pe Phare 2006. “Avem 17 proiecte in care solicitantul este DAC si alte patru in care suntem parteneri alaturi de Parohia Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant”, a precizat Ionel Calapod, seful DAC.

Printre cele 17 documentatii inaintate de DAC spre evaluare se afla sase proiecte de 200.000 de euro fiecare si alte 11 estimate la 75.000 de euro in parte. Valoarea totala a proiectelor in care DAC apare ca initiator sau partener se ridica la peste 2,2 milioane de euro.

Proiectele de asistenta sociala cele mai importante vizeaza imbunatatirea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice. Astfel, printre proiectele trimise spre evaluare se numara “Centru rezidential de asistenta sociala si ingrijire pentru virstinici” sau “Centru de asistenta sociala si ingrijire la domiciliu pentru varstinici”.

Totodata, prin aceste proiecte mai sunt vizate si serviciile dedicate persoanelor cu handicap, infectate cu HIV, dar si familiilor defavorizate sau copiilor a caror parinti muncesc in strainatate.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.