Suceava: APIA asteapta fermierii cu cererile pentru subventiile europene

Cele 9 centre ale Agentie pentru Plati si Interventii in Agricultura din judetul Suceava isi asteapta fermierii pentru a completa cererile pentru acordarea subventiei europene la hectar pe 2008.

Agentiile isi au sediu in orasele Suceava, Falticeni, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti si Siret, inclusiv, Vicovu de Sus si Botosana.

Lya Chiriac, purtatorul de cuvant al institutiei a declarat ca formularele cererilor de plata pe suprafata se vor depune pana pe 15 mai, fara penalitati, si in intervalul 16 mai – 9 iunie cu penalitati de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare intarziere.

Fermierii vor primi o invitatie in care sunt specificate data si ora in care trebuie sa se prezinte pentru a ridica cererea de sprijin pe suprafata. Cei care au inaintat solicitari si in 2007, vor intra in posesia unui formular cu date pretiparite. Sub fiecare informatie, va exista un mp liber, in acesta fermierul putand introduce eventualele modificari survenite intre timp.

Beneficiarii platilor directe pot fi persoanele fizice si juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati administratori in cadrul asociatiilor in participatiune, locatari etc.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.