60 proiecte de modernizare a exploatatiilor agricole depuse pentru finantare UE

La numai doua saptamani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala au fost depuse pentru finantare 62 de proiecte. Majoritatea sunt pentru “Modernizarea exploatatiilor agricole”. Pentru “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” nu s-a depus inca niciun proiect.

Printre conditiile impuse pentru finantare se numara:

– Decizia de a elimina complet costurile cu achizitia terenului (valabile, initial, in limita de 10% – n.r.) din randul celor eligibile a fost cauzata de “problemele care apar la evaluarea terenurilor”.

– Pentru activitatile non-agricole care pot primi finantare (prin Axa 3 – destinata diversificarii economiei rurale si imbunatatirii vietii din spatiul rural) nu va fi intocmita o anumita lista a codurilor CAEN.

– Zonele sub-urbane (comune sau sate aflate pe raza oraselor) nu sunt eligibile in cadrul PNDR, cu exceptia Axei 1 – “Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier”.

– Lista cu “zonele dezvoltate din punct de vedere turistic” va fi publicata odata cu Ghidul solicitantului pentru Masura 3.1.3 – “Incurajarea activitatilor turistice”. In aceste zone nu se va accepta infiintarea de pensiuni turistice, ci doar modernizarea celor existente.

Termenul limita de depunere a proiectelor este 28 martie.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.