Proiect de 50.000.000 de euro castigat de municipiul Bacau pe Axa 3, POS Mediu

Primarul Municipiului Bacau, Romeo Stavarache a anuntat, in cadrul conferintei de presa la care a fost prezenta si d-na Lucia Ana Varga, Secretar de Stat al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, castigarea proiectului de modernizare a CET Bacau, in valoare de 50 000 000 Euro, ce urmeaza a fi finantat in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, Axa 3. La nivel national, pe Programul de Mediu, Axa 3, au fost selectate ca fiind eligibile doar 3 proiecte: ale municipiilor Bacau, Iasi si Timisoara.

Bacaul va beneficia astfel, alaturi de Iasi si Timisoara, de fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea proiectelor de mediu considerate de ministerul de resort, in urma selectiei, ca fiind prioritare.

D-na Lucia Ana Varga a vizitat in cursul diminetii investitiile importante finantate de Ministerul Mediului in municipiul Bacau, ocazie cu care s-a declarat multumita de felul in care se deruleaza implementarea acestora: Digul de rezistenta pentru prevenirea inundatiilor pe paraul Negel si locatia Parcului Unirea 3, langa Catedrala ordodoxa, a carui amenajare va incepe in aceasta primavara.

D-l Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, a prezentat in cadrul conferintei de miercuri strategia municipalitatii bacauane privind cresterea suprafetei de spatiu verde in Bacau, de la 17 mp pe cap de locuitor in prezent la 26 de mp pana in 2013, conform cerintelor europene in materie.

Pn acest sens, Executivul Primariei a stabilit 4 obiective majore:

1. Construirea Parcului Unirea 3, langa Catedrala Ortodoxa, cu o suprafata de aprox 1,5 ha, proiect in valoarea de 1 716 228 Ron, din care 1 500 000 Ron reprezinta finantare nerambursabila de la Administrarea Fondului de Mediu. Lucrarile de amenajare vor fi demarate in aceasta primavara.

2. Amenajarea unei zone verzi, impadurite pe o suprafata de 70 Ha, in zona de sud-vest a Bacaului, pentru care s-au facut demersurile de preluare a terenului de la Ministerul Apararii Nationale.

3. Ecologizarea si amenajarea ca zona verde a actualei rampe de gunoi, ce urmeaza a fi inchisa in vara anului 2009, o data cu darea in folosinta a noii rampe ecologice in cadrul proiectului cu finantare externa “Managementul integrat al deseurilor pentru municipiul Bacau si zonele limitrofe”, proiect in valoare de 20 000 000 Euro, finantat prin Programul ISPA.

4. Inchiderea definitiva a depozitului de zgura si cenusa de la CET si amenjarea terenului ca zona verde.

In cadrul conferintei, d-na Lucia Varga a declarat ca Bacaul este orasul care a beneficiat in ultimii ani de cele mai multe fonduri pentru dezvoltarea si implementarea proiectelor de mediu, valoarea acestora fiind de peste 100 000 000 Euro, dovada a atentiei acordate de municipalitatea bacauana problemelor de protectie a mediului inconjurator.

Sursa: Primaria Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.