Colaborarea dintre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si FNGCIMM SA aduce banii europeni mai aproape de IMM-uri

Instrumentele de garantare si de finantare/cofinantare ale FNGCIMM SA-IFN, special adaptate pentru absorbtia Fondurilor Structurale care se adreseaza IMM-urilor, sunt completate si de incheierea unor protocoale cu Organismele Intermediare implicate.

In acest context, in scopul sprijinirii absorbtiei rapide a fondurilor nerambursabile destinate comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in calitatea sa de Organism Intermediar, au semnat un Protocol de Colaborare.

Fondurile sunt alocate din FEDR, in cadrul Programului Operational Sectorial -Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 3 – Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor – cu un buget de 264 mil Euro.

In baza Acordului de finantare semnat intre MCTI si beneficiarul finantarii, FNGCIMM va incheia contractul de finantare.

Pentru aplicantii care solicita garantia FNGCIMM pentru cofinantarea proiectelor din credite bancare si care indeplinesc conditiile de garantare ale Fondului, in baza solicitarii de garantare transmisa de banca finantatoare, Fondul va putea emite un document intitulat “Promisiune de garantare” care va sta la baza emiterii “Scrisorii de Confort” de catre banca. Contractul de garantare intre banca finantatoare si FNGCIMM se va semna dupa incheierea Acordului de finantare intre MCTI si beneficiarul finantarii.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.