Banca Transilvania atrage inca 30 mil. euro pentru credite ipotecare si IMM-uri

Divizia de investitii a Bancii Mondiale (IFC) va discuta, pe 12 mai, aprobarea unui credit in valoare de 30 de milioane de euro pentru Banca Transilvania. Jumatate din suma este acordata pe zece ani si ar urma sa fie destinata finantarii de credite ipotecare, iar restul pe sapte ani, pentru finantarea clientilor intreprinderi mici si mijlocii.

Noul credit va sprijini banca in procesul de extindere a accesului la finantare pentru segmente importante ale pietei despre care considera ca raman insuficient deservite in ciuda eforturilor pe care le face sistemul bancar in ansamblu.

Banca Transilvania a mai contractat o linie de credit in valoare de 20 de milioane de euro de la fondul german DEG. Aceste fonduri vor fi utilizate tot pentru sustinerea activitatii de creditare pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, pe care banca s-a specializat inca de anii trecuti, dar si a finantarii clientilor de retail.

Institutii precum DEG, IFC si BERD reprezinta principalele surse de finantare in valuta pe care se poate baza Banca Transilvania, in lipsa unui actionar majoritar care sa fie un grup bancar puternic.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.