70 milioane de euro de la Bruxelles pentru apa si canalizare in Giurgiu

Comisia Comunitatilor Europene a luat decizia privind proiectul “Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Giurgiu”, care face parte din programul operational pentru asistenta structurala comunitara prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Fondul de Coeziune.

Proiectul fusese deja prezentat la data de 21 septembrie 2007 de catre Autoritatea de management. Ca urmare a analizarii do-cumentatiei depuse de catre autoritatile giurgiuvene, Comisia Comunitatilor Europene a aprobat, la inceputul acestei luni contributia financiara din partea Fondului de coeziune la proiectul major “Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetul Giurgiu” care face parte din programul operational pentru asistenta comunitara prin FEDR in conformitate cu obiectivul Convergenta in Romania.

Suma la care se aplica rata de cofinantare pentru axa prioritara I a programului operational este stabilita pentru proiectul major la 68.014.449 euro. Acesti bani vor intra in visteria autoritatilor giurgiuvene si vor servi la reabilitarea sau chiar la introducerea de conducte de apa potabila sau de canalizare pe raza a patru localitati din judetul Giurgiu: municipiul Giurgiu, orasele Mihailesti si Bolintin Vale si comuna Slobozia.

“De acum veti vedea ca tot ce inseamna zona Ramadan va avea apa si canalizare. De asemenea, in municipiu veti vedea ca se va lucra intens, aceasta aprobare reprezentand, de fapt, o crestere a numarului de locuri de munca, odata cu infiintarea unei noi statii de pompare si a unor noi statii de epurare”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.