Regiunea Autonoma Bratislava este noua Autoritate de Management pentru INTERACT

In data de 4 martie 2008, la Viena, a avut loc prima reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul INTERACT 2007-2013, al carei principal a fost desemnarea noii institutii ce va indeplini functia de Autoritate de Management (AM) pentru acest program. Decizia a fost luata ca urmare a demisiei fostei Autoritati de Management, respectiv Divizia IV/4 din cadrul Cancelariei Federale a Austriei.

Pentru preluarea functiei de Autoritate de Management s-au inscris trei state membre: Franta (Regiunea Nord-Pas de Calais – Lille), Slovacia (Regiunea Autonoma Bratislava) si Grecia (Ministerul Economiei si Finantelor – Thessaloniki). Ulterior, Regiunea Nord-Pas de Calais (Lille, Franta) si-a retras candidatura, ramanand doua state membre, Grecia si Slovacia.

Regiunea Autonoma Bratislava (Slovacia) a fost aleasa ca noua institutie ce va indeplini functia de Autoritate de Management pentru Programul INTERACT 2007-2013. Comitetul de Monitorizare (CM) asigura, in numele Statelor Membre, eficienta si calitatea implementarii programului. Prin urmare, fiecare Stat Membru desemneaza reprezentanti in Comitetul de Monitorizare. Autoritatea de Management va folosi ca Persoana de Contact fiecare membru desemnat in cadrul CM, pentru toate intrebarile si raportarile.

Programul INTERACT 2007-2013 a fost aprobat in data de 4 decembrie 2007 de catre Comisia Europeana. Programul urmareste dezvoltarea de baze de date destinate sprijinirii institutiilor nationale implicate in gestionarea si implementarea programelor operationale aferente cooperarii teritoriale europene si finanteaza organizarea de conferinte, seminarii, elaborarea de studii, manuale si proceduri standard.

Sursa: Infocooperare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.