A fost depus primul proiect in regiunea Vest pe Axa 5 din POR 2007 – 2013

Pe 14 aprilie 2008 a fost depus la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest primul proiect pe Axa Prioritara 5 – Domeniul major de interventie 5.1 “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe”.

Proiectul cu titlul “Reabilitarea Centrului istoric Vechi al municipiului Arad” vizeaza cresterea atractivitatii turistice a municipiului Arad, prin reabilitarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural – istoric si modernizarea infrastructurilor conexe. Obiectivele propuse spre reabilitare prin proiect sunt inregistrate ca monumente istorice in judet, dupa cum urmeaza:

  • Ansamblul Urban Arad;
  • Fosta cladire a Preparandiei;
  • Podul Traian – solicitantul in cadrul acestui proiect este Consiliul Local al Municipului Arad.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 54.649.323 Ron, din care valoarea asistentei nerambursabile este de 38.839.958 Ron. Alocarea financiara orientativa pentru domeniul major de interventie 5.1. este de 235,40 milioane Euro la nivel national, din care pentru Regiunea Vest sunt alocate 24.34 milioane Euro.

Domeniul de interventie 5.1. “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea / modernizarea infrastructurilor conexe” lansat oficial in data de 14 martie 2008 are ca obiectiv cresterea importantei turismului si culturii, ca factor care stimuleaza cresterea economica in regiuni, respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului, extinderea sezonului turistic precum si cresterea numarului de turisti, prin valorificarea potentialului turistic cultural local si regional pe piata turistica nationala si internationala.

Sursa: Agentia de Dezvoltare Rurala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.