Garantiile pentru investitiile IMM-urilor vor fi micsorate sau eliminate

Proiectele de investitii ale intreprinderilor mici si mjilocii care vor solicita finantare europeana au scapat de garantiile consistente solicitate initial de catre autoritatea de management.
Pentru “investitii mici” garantiile au fost eliminate iar pentru “investitii mari” au fost pastrate numai o parte dintre ele, sustine, Dorina Muntean, reprezentantul autoritatii de management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

In urma numeroaselor solicitari ale bancilor si potentialilor beneficiari, autoritatile au decis sa elimine, din conditiile uneia din liniile de finantare, si sa reduca, din conditiile altei linii de finantare, garantiile de implementare sau postimplementare pentru proiectele de investitii.

“La investitiile mici pentru IMM-uri, la care valoarea sprijinului financiar nerambursabil este pana la 250 de mii de euro s-a eliminat atat garantia de implementare, cat si cea de post-implementare. La investitiile mari pentru IMM-uri, intre 250 de mii si 1,5 milioane de euro, am pastrat o garantie pe perioada de implementare de 20% din valoarea grantului din finantarea nerambursabila”, a spus Dorina Muntean.

Secretarul de stat, Eugen Teodorovici, a mentionat ca masura poate fi adoptata oficial chiar in aceasta saptamana.

Sursa: Euractiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.