Moldova va avea prima strategie regionala inovativa

Regiunea Moldovei are domenii cu potential de crestere si inovare, dar si resurse suficiente pentru dezvoltarea unei strategii inovative orientate continuu spre valorificarea resurselor economice din nord-estul Romaniei.

Aceasta a fost una dintre concluziile conferintei Politici si instrumente pentru incurajarea inovarii, desfasurata in cadrul prezentarii proiectului RIS Discover Nord-Est Romania. Dupa cum sustin reprezentantii ADR NE, proiectul RIS a vizat elaborarea primei strategii regionale de inovare pentru Regiunea de Nord-Est, un instrument de lucru menit sa asigure elementele de plecare pentru extinderea si diversificarea ofertei de cercetare-dezvoltare si inovare, sa formalizeze si sa dezvolte structurile de transfer tehnologic si sa raspunda nevoilor de inovare si de dezvoltare ale societatilor comerciale productive.

Scopul acestui proiect este de a sprijini efortul de modernizare a economiilor regionale pentru a asigura o mai buna adaptare a intreprinderilor la exigentele economiei globalizate si ale pietei europene.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt dezvoltarea unei strategii organizationale si a unui cadru institutional regional care sa coordoneze si sa promoveze inovarea in Regiunea de Nord-Est, constituirea unui consens privind prioritatile de investitii in sectorul de cercetare si dezvoltare, identificarea resurselor de finantare pentru aceste domenii, precum si stimularea cererii de inovare din partea intreprinderilor mici si mijlocii.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.