Primele proiecte in domeniul pescuitului ar putea fi depuse in iunie

Primele proiecte din sectorul de pescuit si acvacultura in baza Programului Operational pentru Pescuit vor putea fi depuse incepand cu luna iunie, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), Gheorghe Stefan.

Luna viitoare vor fi finalizate manualul de proceduri si ghidul solicitantului, urmand ca in 28 mai sa fie aprobate in Comitetul de Monitorizare. Imediat dupa aprobare, incepand cu 1 iunie, beneficiarii vor putea depune proiecte.

Principala axa din Programul Operational pentru Pescuit este axa 2, destinata pescuitului si acvaculturii, unde Romania are de cheltuit peste 105 milioane de euro pana in 2013 si axa 4, cu fonduri alocate de 100 milioane de euro, destinata dezvoltarii efective a zonei Delta Dunarii.

Romania va beneficia, pana in 2013, de peste 307,6 milioane euro pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii, din care 230,714 milioane euro reprezinta asistenta UE, iar diferenta este asigurata din bugetul national. POS pescuit a fost aprobat de Comisia Europeana in 20 decembrie 2007.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.