Jumatate de miliard de lei pentru finantarea proiectelor de mediu

Administratia Fondului pentru Mediu estimeaza venituri totale de 551,959 milioane de lei. Din totalul veniturilor curente, 151 milioane de lei sunt venituri fiscale, provenite din impozite si taxe, iar 16 milioane de lei sunt nefiscale, din dobanzi.

AFM isi propune sa aloce 540,380 de milioane de lei finantarii proiectelor de mediu, cele mai mari sume fiind destinate reducerii impactului poluarii asupra atmosferei, apei si solului (145,599 milioane de lei), gestionarii deseurilor, inclusiv a celor periculoase (118,890 milioane de lei) si cresterii productiei de energie din surse regenerabile (116,667 milioane de lei).

La polul opus se afla proiectele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor, inchiderea iazurilor de decantare din sectorul minier (cate un milion de lei), reducerea nivelurilor de zgomot (2,260 milioane de lei) si lucrarilor destinate prevenirii, inlaturarii sau diminuarii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase la lucrarile de gospodarire a apelor aferente obiectivelor din domeniul public al statului (3,933 milioane de lei).

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.