Actiuni ale Directiei Antifrauda SAPARD intr-o comuna din Iasi

Edilul comunei Baltati, Mihai Hlihor, este acuzat de frauda din bani europeni. Edilul a intrat in vizorul inspectorilor de la Directia Antifrauda SAPARD, dar si al procurorilor DNA Iasi pentru infractiuni de fals, uz de fals, inselaciune si folosire de documente falsificate.

Hlihor mai este acuzat ca a infiintat o livada, printr-un proiect SAPARD, in valoare de 127.000 de euro, aceasta fiind inregistrata pe numele SC Olma SRL, unde administrator este sotia sa, Maria Hlihor, folosindu-se in acest scop de acte de proprietate si documente false.

O echipa de inspectori de la Directia Nationala Antifrauda SAPARD, au verificat sediul primariei Baltati, ca urmare a numeroaselor sesizari si plangeri adunate la adresa lui Mihai Hlihor. Primarul comunei iesene a reusit sa “acumuleze” peste 20 de dosare, aflate pe rolul Parchetelor iesene in diferite stadii de cercetare si investigatie.

Din urma investigatiile, terenul pe care primarul a ridicat livada a fost obtinut abuziv prin falsuri, dupa cum sustin Anghel Chiriac si Costache Cordoneanu, persoanele ce se aflau initial in posesia terenului.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.