Iasi: Penalizari pentru subventiile la hectar

Incepand de vineri, 16 mai, fermierii ieseni care vor depune dosare pentru plata directa la hectar, de 97,5 Euro pentru fiecare hectar de teren lucrat, vor fi penalizati cu 1 la suta pe zi. Dosarele pentru cei intarziati mai pot fi depuse la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pana la data de 9 iunie.

Pana pe 15 mai au fost depuse la APIA in jur de 35 mii de dosare prin care au fost solicitate subventii pentru 210 mii de hectare. Fata de anul trecut, suprafata pentru care au fost cerute subventii este cu 50 mii de hectare mai mica.

Aceste subventii vor fi primite de solicitanti doar daca suprafata de pamant pentru care doresc sa primeasca bani este cultivata si lucrata corespunzator. Inspectorii de la APIA vor incepe efectuarea unor controale pentru a vedea daca ceea ce au declarat fermierii este conform cu realitatea.

“Exista un serviciu de control care se ocupa de monitorizarea bunului mers al lucrarilor agricole. Fermierii sunt anuntati cu doua zile inaintea controlului, pentru a prezenta starea in care se afla terenul”, a declarat Paul Kmen, director APIA. Plata subventiilor pentru cei care sunt declarati eligibili va avea loc la sfarsitul anului calendaristic curent, in luna decembrie.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.