Imprumut de un miliard de euro pentru irigatii

Banca suedeza Nord Banck Investment ca acorda Romaniei un imprumut in valoare de un miliard de euro pentru a sprijini fermierii care vor sa investeasca in sisteme de irigatii si spatii de depozitare.

Banii vor fi dati sub forma de imprumut fermierilor pentru a sprijini reabilitarea sau dezvoltarea de sisteme de irigatii sau pentru constructia de depozite de produse, dupa cum a precizat Maracine. Creditul ar urma sa fie garantat de Guvern, iar fermierii vor putea sa-si plateasca imprumutul in produse agricole.

In momentul de fata este in curs de desfasurare un proiect pilot in terasa Viziru, la Braila, care este detinuta aproape in totalitate de producatori agricoli mari, care isi pot permite contractarea si plata acestor credite.

In functie de succesul acestui proiect pilot, programul ar urma sa fie extins in intreg sudul tarii. Anul acesta se anunta a fi unul deosebit de secetos, conform Institutului National de Meteorologie si Hidrologie, seceta urmand sa cuprinda atat partea de sud a Romaniei, cat si zona subcarpatica, si sa urce, cel mai probabil, si spre nordul tarii.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.