Au fost depuse 139 de proiecte cu participare romaneasc in cadrul INTERREG

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a organizat luni, 26 mai 2008, la Cluj Napoca, o sesiune de instruire si informare a actualilor si potentialilor beneficiari ai Programelor Operationale de Cooperare Interregionala URBACT II si INTERREG IVC, pentru care MDLPL are calitatea de Autoritate Nationala. La intalnire au participat Anna Horvath, secretar de stat in cadrul MDLPL, alti oficiali din MDLPL precum si actuali/ potentiali beneficiari ai programelor mentionate.

“Imi face deosebita placere sa va anunt ca in cadrul programului URBACT II, Comitetul de Monitorizare a aprobat 8 proiecte (7 retele tematice si 1 grup de lucru) cu parteneri institutii din Romania. Este vorba despre proiecte in care sunt implicate primariile: Oradea, Sighisoara, Alba Iulia, Mizil, Galati, Targoviste, Sacele si Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Alba Iulia. De asemenea, in cadrul primei licitatii a Programului INTERREG IV C au fost depuse 139 de proiecte cu participare romaneasca care urmeaza sa fie evaluate. Cea de-a doua licitatie de proiecte INTERREG IVC urmeaza a fi lansata in perioada 27-28 octombrie si va avea termen limita de depunere, data de 30 ianuarie 2009”, a declarat doamna Anna Horvath, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii.

Principalul scop al reuniunii a fost instruirea beneficiarilor romani care participa in proiectele aprobate in cadrul primelor licitatii URBACT II si INTERREG IV C cu privire la obligatiile acestora legate de implementarea proiectelor, identificarea proiectelor URBACT II aprobate la care institutiile interesate din Romania se pot alatura din a doua etapa a proiectelor (perioada de implementare) si identificarea motivelor pentru care anumite proiecte cu participare romaneasca au fost declarate ne-eligibile sau nu au fost selectate in urma primei etape de evaluare INTERREG IV C si URBACT II.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.