Doua proiecte de 800.000 de euro au fost castigate de CJ Satu Mare

Consiliul Judetean Satu Mare a castigat doua proiecte in valoare totala de 800.000 de euro prin Programul de Vecinatate Romania – Ucraina 2006 si prin programul PHARE CBC 2006, finantat de Uniunea Europeana.

Conform unui comunicat de presa al Consiliului Judetean Satu Mare, proiectele “Modernizarea infrastructurii de acces catre punctul de trecere al frontierei romano-ucrainene de la Tarna Mare” si “Promovarea cooperarii transfrontaliere romano-ucrainene intre autoritatile publice locale din judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia” vor fi finantate partial din fondurile Uniunii Europene.

Primul proiect prevede modernizarea unei portiuni de drum din DJ 109M, care leaga Punctul de Trecere a Frontierei Tarna Mare cu DN 1C. Portiunea vizata se afla intre Tarna Mare si Valea Seaca, pe o lungime de cinci kilometri, iar contributia financiara acordata de Uniunea Europena pentru executia lucrarilor este de 769.920 euro, reprezentand 37,1% din totalul costurilor eligibile.

Al doilea proiect, care vizeaza promovarea cooperarii transfrontaliere romano-ucrainene intre autoritatile publice locale din judetul Satu Mare si regiunea Transcarpatia, este menit sa pregateasca autoritatile publice locale in legatura cu noul program de vecinatate si parteneriat ce va inlocui programul PHARE CBC incepand din anul viitor. Acest program de cooperare transfrontaliera va avea reguli diferite fata de PHARE, iar succesul aplicantilor din judetul Satu Mare depinde de gradul de pregatire prealabila.

Astfel, 15 reprezentanti ai primariilor din judetul Satu Mare si 15 din regiunea Transcarpatia vor avea ocazia de a se perfectiona pe tema cooperarii transfrontaliere, pe parcursul a patru sesiuni de formare profesionala. Finantarea acordata de Uniunea Europeana pentru acest proiect este de 40.660 de euro, reprezentand 87,88% din totalul costurilor proiectului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.