Programul Operational Regional pentru zona de sud-est a fost lansat

Programul Operational Regional pentru zona de sud-est, in valoare de 587,88 milioane euro, a fost lansat, la Braila, in prezenta ministrului Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Evenimentul este ultimul dintr-o serie de opt lansari similare, care s-au desfasurat in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie-decembrie, in care potentialii beneficiari de finantare prin POR au avut ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise pentru regiunea lor.

Valoarea fondurilor alocate pentru Regiunea Sud-Est este de 587,88 milioane euro si reprezinta 13,25% din totalul fondurilor alocate Romaniei prin POR in perioada 2007-2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est va implementa acest program in Regiunea Sud-Est, asa cum a fost stabilit prin Acordul-cadru privind delegarea atributiilor de la minister (in calitate de autoritate de management) la ADR Sud-Est (in calitate de organism intermediar pentru POR).

POR finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin institutii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si turistica.

Axele prioritare de dezvoltare sunt: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere (Axa 1), Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (Axa 2), Imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3), Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4), Dezvoltarea durabila si promovarea turismului (Axa 5) si Asistenta tehnica (Axa 6).

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.