A fost depus primul proiect pentru modernizarea serviciilor de sanatate in Regiunea Vest

In data de 30 mai 2008 a fost depus, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, de catre Consiliul Judetean Hunedoara, proiectul cu titlul “Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Judetean de urgenta Deva – modernizarea si echiparea cu aparatura de specialitate”. Valoarea proiectului este de 5.547.600 lei, iar proiectul vizeaza modernizarea spatiului destinat functionarii ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Urgenta Deva si dotarea acestuia cu echipamente.

Proiectul este depus in cadrul Axei Prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.1 – “Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al Programului Operational Regional 2007- 2013. Perioada estimata de implementare a proiectului este 1 februarie 2009 – 31 iulie 2011.

Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale” vizeaza crearea premiselor necesare pentru asigurarea populatiei cu servicii esentiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor de sanatate, educatie, sociale si pentru siguranta publica in situatii de urgenta. Obiectivul specific al domeniului major de interventie 3.1 – “Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial – regionala echilibrata a acestora pe teritoriul tarii, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate.

Solicitanti eligibili pentru acest domeniu de interventie sunt: Autoritati ale administratiei publice locale, Asociatii de dezvoltare intercomunitara, liderul desemnat printr-un acord de parteneriat intre unitati administrativ-teritoriale.

Alocarea financiara orientativa la nivel national pentru domeniul de interventie 3.1 “Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” este de 173.588.779 euro, din care pentru Regiunea Vest sunt alocate 17.950.000 euro. Cererile de finantare pentru domeniul de interventie 3.1 se depun la sediul ADR Vest, str. Proclamatia de la Timisoara nr. 5, pana la epuizarea fondurilor alocate acestui domeniu de interventie.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.